Kunsthandel nettauksjon

Kunsthandel nettauksjon

Kunsthandel nettauksjon | Ønsker du å selge kunst og malerier på nettauksjon? Flyttefoten hjelper deg med dette.

Sitter du med gammel kunst og eldre møbler du ikke vet hva du skal gjøre med? Når et familiemedlem går bort, etterlater de seg som regel en hel del kunst og inventar. Enten i et dødsbo eller som del av et testament. Uansett kan det være vanskelig å vite hva kunsten er verdt, og det er ikke alle som har plass til å oppbevare slikt inventar i sin bolig.

Det er naturlig å ville ta vare på enkelte gjenstander etter den avdøde, særlig dersom dette har en stor affeksjonsverdi. Men det kan være vanskelig å vite akkurat hvor mye kunst, smykker, vaser og antikke eiendeler egentlig er verdt. Dersom du ikke har plass til å oppbevare eiendelene, eller ikke ønsker å ta vare på det, kan det også være vanskelig å vite hvor du skal gjøre av det.

Kjøpe kunst på nett

Å kjøpe kunst på nett kan være en praktisk og enkel måte å utvide samlingen din på. Det er mange nettsider og online kunstforhandlere som tilbyr et bredt utvalg av kunstverk fra ulike tidsperioder, stiler og prisklasser. Men det er viktig å være forsiktig og gjøre grundig undersøkelser før du gjør et kjøp.

Vi i Flyttefoten AS kan hjelpe deg med kjøp og salg av kunst, sølvtøy, gull og andre antikviteter.

Nettauksjoner kunst i Norge

I slike situasjoner er det mange som benytter seg kunsthandel på nettauksjon. Dette er en fin måte å la eiendelene gå videre til andre som virkelig har lyst på dem, samtidig som du kan sitte igjen med en god fortjeneste. Kunsthandel er ikke et nytt fenomen, men med en nettauksjon har du større sjanser til å få solgt inventaret og flere får muligheten til å by på det.

På nettauksjoner ser vi kunsthandel av en mengde objekter. Her selges det nemlig ikke bare kunst og malerier. Møbler, tepper, smykker, vaser, kamper, antikke våpen og klokker kan gå for mye på slike auksjoner. Det samme gjelder komplette serviser, andre antikviteter og sølvtøy. Slikt inventar har en stor markedsverdi som går lengre enn til vanlige loppemarked.

Hva er kunsten verdt

Med mindre noen ønsker å ta vare på kunsten til eget bruk, er det mulig å auksjonere dette bort til en stor fortjeneste. Men her gjelder det å vite hva gjenstandene er verdt, slik at du ikke blir lurt til å selge dem for lave bud. Det beste alternativet er å ta kontakt med en forhandler som spesialiserer seg på de aktuelle gjenstandene.

Først og fremst må du sortere inventaret. Dersom du sitter med halvgamle eller gamle samleobjekter, samt originale varer, kan det lønne seg å kontakte ulike brukthandlere. De vil kunne estimere en pris og gi deg en bedre oversikt. For å få et mest mulig nøyaktig overslag, gjør du lurt i å få en vurdering fra flere brukthandlere.

Hvis inventaret består av eldre gjenstander, sjeldne gjenstander eller antikviteter av særdeles høy kvalitet, vil en antikvitetshandler være det beste alternativet. Igjen lønner det seg å få en vurdering fra flere ulike forhandler, slik er du sikret en nøyaktig prisantydning. Hvis du er usikker, vil det alltid lønne seg å kontakte en antikvitetshandler. De har som regel god peiling på hvilken kategori objektene faller innenfor.

For å unngå skambud ved kunsthandel nettauksjon, er det lurt å kontakte uavhengige aktører. I tillegg er det viktig å merke seg at bruktmarkedet er i stadig endring. Dersom gjenstandene fikk en takst for 10 eller 20 år siden, kan verdien både ha gått opp og ned som følge av tiden. Det lureste er å få en takst rett før du skal legge objektene ut for auksjon. Med kunsthandler på nettauksjon, kan andre få glede av de gamle tingene.

Kunsthandel nettauksjon

Flyttefoten er en profesjonell aktør med lang erfaring innen avvikling av dødsbo og konkursbo på Østlandet.

Flyttefoten AS
Østensjøveien 36, 0667 Oslo
Telefon: 800 35 988
Følg oss på Facebook